Fenntarthatóság

Üdvözöljük fenntarthatósági központunkban, ahol azokról a tevékenységeinkről adunk hírt, amelyekkel egy jobb világot szeretnénk teremteni családjaink, munkatársaink és közösségeink számára.

Még utunk kezdetén vagyunk

Látogasson vissza rendszeresen, ha további történeteket, részleteket és eredményeket szeretne megismerni, amelyek megmutatják, miért járunk ágazatunk élén a fenntarthatóság terén.

Kellemetlen számok

a hűtés által kibocsátott üvegházhatású gázok globális aránya.

a hűtés és légkondicionálás éves globális energiafogyasztásának aránya.

a globális felmelegedés előre jelzett növekedése a hűtésben használt HFC-k miatt.

A fenntarthatóság felé vezető utunk

Proaktív partnerség

Fenntarthatósági szakértőkkel működünk együtt, hogy minden lehetőséget kiaknázva maximális hatást érjünk el. Innovációinkat és elkötelezettségünket megosztjuk egyetemekkel, ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal és végfelhasználóinkkal, ezáltal szélesebb körű szakértelemre is támaszkodunk.

Tudta? Nyílt együttműködésben állunk a svájci EPFL Egyetem Essential Tech Centre-ével. Együtt olyan projekteket dolgozunk ki, amelyek a tudományt és a technológiát a humanitárius tevékenységek előmozdítására használják fel, miközben fenntartható fejlődést érünk el a hűtés területén.

A jövő generációinak védelme

Elköteleztük magunkat amellett, hogy oktatás és együttműködés révén segítsük a következő generációt, hasznosítsuk a fiatalok tudását és tehetségét, és velük együttműködve folytassuk üzleti tevékenységünket.

Tudta? Az elmúlt tíz évben a Ho Si Minh-városi Vietnami Nemzeti Egyetem több mint 200 ígéretes diákjának segítettünk elindítani hűtőmérnöki karrierjüket.

A holnap megoldásainak fejlesztése

Az innováció nem csak a gépekről szól. Kiterjed az anyagbeszerzésre, a szállításra, a csomagolásra, a gyártási folyamatokra és sok minden másra is. A Güntner jelentős energiát fordít arra, hogy globális folyamatai minden egyes lépésénél, a tervezéstől a telepítésig növelje a fenntarthatóságot, akár kis, akár nagy lépésekben tudja ezt megtenni.

Tudta? A magyarországi tatai üzemünkben logisztikai vállalatunkkal, a Coolbridge-dzsel együttműködve mesterséges intelligencián alapuló, egyedi megoldások és kisebb, könnyebb anyagok alkalmazásával csökkentettük az egységek szállításához szükséges teherautók számát.

Közösségeink szolgálata

Elköteleztük magunkat amellett, hogy világszerte erősítsük a helyi közösségekkel való kapcsolatainkat. Arra törekszünk, hogy megértsük és kezeljük az őket érintő fenntarthatósági problémákat. Ezeket a helyi szinten megvalósított projekteket megosztjuk globális hálózatunkon, hogy a tanulságok a világ minden sarkába eljussanak.

Tudta? Átfogó vízkezelési programot dolgoztunk ki az indonéziai Surabayában található gyárunk közelében élő közösség számára, hogy segítsünk megoldani a helyi víz- és energiahiányt.

Beszélgessen velünk a fenntarthatóságról!


„A fenntarthatóságnak formát kell adnunk. Életünk részévé kell válnia. Szét kell szakítanunk a bennünket gúzsba kötő láncokat, és vezető szerepet kell vállalnunk ezen a területen – az egész ágazatban és azon túl is.”

Robert Gerle 
stratégiai igazgató és igazgatósági tag, Güntner / A-HEAT AG