Fenntarthatóság

Üdvözöljük fenntarthatósági központunkban, ahol azokról a tevékenységeinkről adunk hírt, amelyekkel egy jobb világot szeretnénk teremteni családjaink, munkatársaink és közösségeink számára.

Még utunk kezdetén vagyunk

Látogasson vissza rendszeresen, ha további történeteket, részleteket és eredményeket szeretne megismerni, amelyek megmutatják, miért járunk ágazatunk élén a fenntarthatóság terén.

Kellemetlen számok

a hűtés által kibocsátott üvegházhatású gázok globális aránya.

a hűtés és légkondicionálás éves globális energiafogyasztásának aránya.

a globális felmelegedés előre jelzett növekedése a hűtésben használt HFC-k miatt.

ÍGÉRETEINK 2030-RA

A fenntarthatóbb jövőre való törekvésünket nem egyszerűen szándékunk, hanem tevékenységünk és elszámoltathatóságunk táplálja. Céljaink elérése érdekében hat kőbe vésett és az egész vállalatra kiterjedő fenntarthatósági ígéretet tettünk, amelyeket 2030-ig teljesíteni szeretnénk. Megígérjük…

BEVEZETJÜK AZ ÁGAZAT ELSŐ VALÓBAN KÖRFORGÁSOS EGYSÉGÉT

Ahhoz, hogy egy egység valóban fenntartható legyen, logisztikai és újrahasznosító partnerekkel kell összefognunk, és az ellátási lánc minden szakaszában szorosan együtt kell működünk a felhasználókkal és az ügyfelekkel.

Innovációs, kutatási és fejlesztési csapataink fáradhatatlanul dolgoznak a hatékony technológiák fejlesztésén. Ez támogatni fogja azt a végső célunkat, hogy megalkossuk az első olyan készüléket a hőelvezetés területén, amelynek minden egyes eleme, a csomagolástól a hűtőközegeken át a burkolatig, 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható.

A TELJES TERMÉKKÍNÁLATUNKAT ÁTÁLLÍTJUK KÖRNYEZETBARÁT ANYAGOK HASZNÁLATÁRA

Bár a természetes hűtőközegek évtizedek óta portfóliónk kulcsfontosságú elemei, a környezetbarát anyagok használatát minden eddiginél tovább kell vinnünk.

De nemcsak egyszerűen az a célunk, hogy ezeket az anyagokat teljes kínálatunk alapjaivá tegyük. Racionalizáljuk és egyszerűsítjük a környezetet nem károsító lehetőségek kiválasztásának folyamatát is, hogy ügyfeleink könnyebben hozzáférhessenek ezekhez a megoldásokhoz.

40%-KAL CSÖKKENTJÜK GYÁRTÓÜZEMEINK SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁSÁT

Ahhoz, hogy a jövő generációi továbbra is kényelmesen és egészségesen élhessenek ezen a bolygón, proaktívan kell fellépnünk iparágunk szén-dioxid-kibocsátásának drasztikus csökkentése érdekében.

Jelmondatunk a következő lesz: „Kerüld, csökkentsd, ellensúlyozd!” Ahol csak lehetséges, megújuló energiaforrásokra, például napenergiára és hidrogénre való átállással elkerüljük a szén-dioxid kibocsátását. A hatékonyság növelésével csökkentjük a kibocsátást ott, ahol a klímasemleges technológiákra való átállás még nem lehetséges. Ellensúlyozzuk a fennmaradó kibocsátásokat.

10%-KAL CSÖKKENTJÜK GYÁRTÓÜZEMEINK ENERGIAHASZNÁLATÁT

Egy hozzánk hasonló méretű szervezet számára az energiafelhasználásunk csökkentése felé megtett minden egyes lépés egy jobb, kevésbé szén-dioxidtól függő jövőt eredményez.

Folytatjuk az innovációt, és új energiatakarékos gyártási technológiákat karolunk fel, a porfestéstől és hegesztéstől kezdve a gyártáson át a csomagolásig – úgy, hogy minden lépésben megújuló technológiákat használunk, és csökkentjük a hulladékot.

30%-KAL CSÖKKENTJÜK GYÁRTÓÜZEMEINK VÍZHASZNÁLATÁT

Iparunk túl sokáig túl sok vizet használt fel termelési és gyártási tevékenységei során. Egy olyan világban, ahol vízhiányt tapasztalunk azokban a régiókban, ahol gyáraink működnek, eljött az ideje, hogy tegyünk ez ellen.

Számos gyárunk már most is élvonalbeli, víztakarékos technológiát alkalmaz a vízkivonás minimalizálása érdekében. Az első lépés az, hogy ezt a technológiát átültessük többi létesítményünkbe, majd még tovább lépjünk.

MINDEN CSOMAGOLÁST TELJES MÉRTÉKBEN FENNTARTHATÓVÁ TESZÜNK

Ha szervezetként valóban elkötelezzük magunkat a fenntarthatóság iránt, akkor nem szabad megállnunk a termékeinknél, amikor új utakat keresünk a változáshoz. Egységeinket minden szemszögből meg kell vizsgálnunk, hogy maximalizáljuk pozitív hatásunkat.

Már most éves fenntarthatósági célokat tűzünk ki minden csomagolóüzemünk számára. A következő lépés az, hogy beszállítóinkkal és partnereinkkel együttműködve olyan új fenntartható megoldásokat találjunk, amelyek segítenek elérni közös hosszú távú céljainkat.

A fenntarthatóság felé vezető utunk

Proaktív partnerség

Fenntarthatósági szakértőkkel működünk együtt, hogy minden lehetőséget kiaknázva maximális hatást érjünk el. Innovációinkat és elkötelezettségünket megosztjuk egyetemekkel, ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal és végfelhasználóinkkal, ezáltal szélesebb körű szakértelemre is támaszkodunk.

Tudta? Nyílt együttműködésben állunk a svájci EPFL Egyetem Essential Tech Centre-ével. Együtt olyan projekteket dolgozunk ki, amelyek a tudományt és a technológiát a humanitárius tevékenységek előmozdítására használják fel, miközben fenntartható fejlődést érünk el a hűtés területén.

A jövő generációinak védelme

Elköteleztük magunkat amellett, hogy oktatás és együttműködés révén segítsük a következő generációt, hasznosítsuk a fiatalok tudását és tehetségét, és velük együttműködve folytassuk üzleti tevékenységünket.

Tudta? Az elmúlt tíz évben a Ho Si Minh-városi Vietnami Nemzeti Egyetem több mint 200 ígéretes diákjának segítettünk elindítani hűtőmérnöki karrierjüket.

A holnap megoldásainak fejlesztése

Az innováció nem csak a gépekről szól. Kiterjed az anyagbeszerzésre, a szállításra, a csomagolásra, a gyártási folyamatokra és sok minden másra is. A Güntner jelentős energiát fordít arra, hogy globális folyamatai minden egyes lépésénél, a tervezéstől a telepítésig növelje a fenntarthatóságot, akár kis, akár nagy lépésekben tudja ezt megtenni.

Tudta? A magyarországi tatai üzemünkben logisztikai vállalatunkkal, a Coolbridge-dzsel együttműködve mesterséges intelligencián alapuló, egyedi megoldások és kisebb, könnyebb anyagok alkalmazásával csökkentettük az egységek szállításához szükséges teherautók számát.

Közösségeink szolgálata

Elköteleztük magunkat amellett, hogy világszerte erősítsük a helyi közösségekkel való kapcsolatainkat. Arra törekszünk, hogy megértsük és kezeljük az őket érintő fenntarthatósági problémákat. Ezeket a helyi szinten megvalósított projekteket megosztjuk globális hálózatunkon, hogy a tanulságok a világ minden sarkába eljussanak.

Tudta? Átfogó vízkezelési programot dolgoztunk ki az indonéziai Surabayában található gyárunk közelében élő közösség számára, hogy segítsünk megoldani a helyi víz- és energiahiányt.

Beszélgessen velünk a fenntarthatóságról!


„A fenntarthatóságnak formát kell adnunk. Életünk részévé kell válnia. Szét kell szakítanunk a bennünket gúzsba kötő láncokat, és vezető szerepet kell vállalnunk ezen a területen – az egész ágazatban és azon túl is.”

Robert Gerle 
stratégiai igazgató és igazgatósági tag, Güntner / A-HEAT AG 


FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉSÜNK

A fenntarthatóság stratégiánk kulcsfontosságú eleme. Mélyen beépül mindennapi üzleti tevékenységünkbe, befektetési döntéseinkbe és vállalatirányításunkba. Csak együtt tudunk a fenntartható jövő felé haladni.