HŐSZIVATTYÚS ALKALMAZÁSOK

A hőszivattyúk energiatakarékos megoldást nyújtanak az épületek fűtésére, miközben kulcsszerepet játszanak a klímaváltozás mérséklésében is.

MIÉRT A LEVEGŐS HŐSZIVATTYÚK A LEGJOBBAK?

A levegő–víz hőszivattyúk általában hatékonyabbak és gazdaságosabbak, mint a talaj–víz vagy a víz–víz elven működő megoldások. A levegő bőséges mennyiségben rendelkezésre álló energiahordozó, amely nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, ugyanakkor kiküszöböli a bürokratikus engedélyezési folyamatokat.

Mivel a hőszivattyúk a környező levegőből vonják el a hőt, különösen jól teljesítenek a városokban, ahol a lakó- és kereskedelmi épületek, valamint az ipari létesítmények hőt adnak le. Ha pedig a hőszivattyú megújuló energiával működik, segítségével nagy mennyiségű CO2-kibocsátás takarítható meg.

Segíteni tudunk a közepes méretű alkalmazások, például kereskedelmi üzemek vagy társasházak energetikai tervezésében, és hatékony megoldást kínálunk a nagyszabású távfűtési projektekhez is.

HOL ÉRDEMES HŐSZIVATTYÚT HASZNÁLNI?

A levegő–víz hőszivattyúk a rendszer és a hőcserélő kialakításától függően szinte bárhol telepíthetők. A mérsékelt égövi régiókban a hőszivattyú jelentős energiamegtakarítás mellett egész évben képes meleg vizet előállítani, és nyáron hűteni, télen pedig fűteni tud.

A hidegebb régiókban a hőszivattyúk használata már széles körben elterjedt: Európában például a skandináv országok vezető helyen állnak a hőszivattyúk számát tekintve minden ágazatban, a kis háztartásoktól a nagy ipari üzemekig. Hideg időjárásban a hőszivattyúknak keményebben kell dolgozniuk – ilyenkor jól jönnek az olyan műszaki megoldások, mint a Güntneré, amelyeket úgy terveztek, hogy megbirkózzanak a zord körülményekkel is.

FEDEZZE FEL

MILYEN TERÜLETEKEN DOLGOZUNK

Távfűtés

Távfűtés

Épületek

Épületek

Szupermarketek és kereskedelmi hűtés

Szupermarketek és kereskedelmi hűtés

HŐSZIVATTYÚKKAL KAPCSOLATOS MUNKÁINK

Hatásunk

Fedezze fel
világunk

Közel egy évszázadnyi kiváló műszaki és
mérnöki örökségünknek köszönhetően
büszkék vagyunk arra, hogy folyamatosan
hatékony megoldásokat kínálunk partnereinknek.