HŐSZIVATTYÚS ALKALMAZÁSOK

A hőszivattyúk energiatakarékos megoldást nyújtanak az épületek fűtésére, miközben kulcsszerepet játszanak a klímaváltozás mérséklésében is.

A levegős hőszivattyúk a legjobbak

A mindenütt jelen lévő levegő szabadon hozzáférhető energiaforrás. Jelentős rugalmasságot biztosít, és nem igényel különleges bürokratikus jóváhagyási folyamatokat. A levegős hőszivattyúk monovalens rendszerek hőforrásaként vagy multivalens fűtési rendszerek részeként (például vízzel vagy geotermikus energiával kombinálva) használhatók. Több hőforrás kombinációja esetén a levegős hőkollektorok nyáron a geotermikus szondák regenerálására is használhatók, ami jelentős lehetőséget kínál a költségek optimalizálására és a rendszer hatékonyságának növelésére.

Termékportfóliónk a különböző közegekkel, például NH3-val, CO2-dal, propánnal és glikollal való használatra tervezett modellek széles választékát tartalmazza. Az érzékeny alkalmazások különösen magas követelményeinek való megfelelés érdekében kiemelt hangsúlyt fektetünk a csendes működésre, a helyfoglalásra, a légáramlás elvezetésére, az üzembiztonságra és adott esetben a korrózióvédelemre.

Segítünk Önnek nagyméretű hőszivattyúkat tervezni és kivitelezni kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz lakóövezetekben, irodakomplexumokban, bevásárlóközpontokban, iskolákban és gyártóüzemekben. Hatékony megoldásokat kínálunk nagyszabású távfűtési projektekhez is.

A HŐSZIVATTYÚK LEHETSÉGES ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

A levegő–víz hőszivattyúk a rendszer kialakításától függően szinte bárhol telepíthetők. Skandinávia jelenleg élen jár ezen a területen. A teljesítménytényező szempontjából azonban Európa más (magas szezonális COP értékkel rendelkező) országaiban jelentős potenciál rejlik a hőszivattyúk használatában.

A hőszivattyúk egész évben használhatók a használati meleg víz előállítására is, ami jelentős energia- és CO2-megtakarítást eredményez. Ezenkívül a hagyományos épületellátó rendszerbe is integrálhatók, nyáron hűtés, télen fűtés céljából (bivalens vagy multivalens alkalmazások).

Megújuló energiaforrásokkal kombinálva a hőszivattyúk nagy mennyiségű CO2-kibocsátást takaríthatnak meg.

Jogi nyilatkozat (grafika): Az éghajlati övezetben rejlő lehetőségek helyes felméréséhez figyelembe vehető a szezonális teljesítménytényező. Ez a teljes rendszer lehetséges energiahatékonyságát jelenti a teljes fűtési és hűtési időszak alatt. Hasznosítható energiateljesítmény a szükséges hajtási teljesítményhez képest. A DIN EN 15316-4 szabvány szolgál alapul.

FEDEZZE FEL

MILYEN TERÜLETEKEN DOLGOZUNK

Távfűtés

Távfűtés

Épületek

Épületek

Szupermarketek és kereskedelmi hűtés

Szupermarketek és kereskedelmi hűtés

HŐSZIVATTYÚKKAL KAPCSOLATOS MUNKÁINK

Hatásunk

Fedezze fel
világunk

Közel egy évszázadnyi kiváló műszaki és
mérnöki örökségünknek köszönhetően
büszkék vagyunk arra, hogy folyamatosan
hatékony megoldásokat kínálunk partnereinknek.